Τί προκαλεί στην ψυχική υγεία η άσκοπη-παθητική ενασχόληση με το κινητό   Πήραν bonus 58 εκατομμύρια ευρώ επειδή καθυστέρησαν το έργο 770 ημέρες;   "Αγόρασαν" και οι δύο τις βίλες τους κοψοχρονιά από την ίδια χρηματιστηριακή που πρωτοστάτησε στο σκάνδαλο του χρηματιστηρίου την οποία υποτίθεται ότι έπρεπε να ελέγχουν.   Θέμα: Η άθληση είναι ελιξίριο υγείας, νεότητας, ευτυχίας και ομορφιάς!   Το μετέωρο επόμενο βήμα του Σαμαρά!   «Άντε, πάλι τα κονομήσατε…»   Δήμαρχος Αχαρνών, Σπύρος Βρεττός. Έλεγε προεκλογικά :Αξιοποίηση εκτάσεων στο Ολυμπιακό Χωριό δημιουργία χώρων ψυχαγωγίας, πολιτισμού και μαζικής εστίασης   Λέξεις, λέξεις, λέξεις....---Μαρίζα Τσιτμή   Υπερπροστατευμένα παιδιά ευάλωτα στους εθισμούς   Κληρονομική αξιοκρατία    undefined

Σάββατο, Μαρτίου 5

Ένοχο το ζαμπόν για καρκίνο του εντέρου

«Τρεις φέτες ζαμπόν την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του εντέρου», προειδοποιούν βρετανοί επιστήμονες.Σύμφωνα με τις νέες οδηγίες που έδωσε στη δημοσιότητα η Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Διατροφή (SACN) στη Βρετανία, όσοι καταναλώνουν 90 γραμμάρια, ή περισσότερο, κόκκινο και επεξεργασμένο κρέας την ημέρα θα πρέπει να μειώσουν την ποσότητα αυτή σε 70 γραμμάρια, το αντίστοιχο του μισού κιλού κόκκινου κρέατος την εβδομάδα.Κόκκινα κρέατα είναι όλα τα φρέσκα κρέατα, ο κιμάς και το κατεψυγμένο χοιρινό, αρνί και μοσχάρι. Επεξεργασμένα τρόφιμα είναι το ζαμπόν, το μπέικον, τα λουκάνικα, το πατέ και οι κονσέρβες κρέατος, όπως επίσης τα παστά, τα καπνιστά και τα μαριναρισμένα προϊόντα.                                   Σε 500g την εβδομάδα αντιστοιχούν δύο μοσχαρίσιες ή χορινιές μπριζόλες, ή δέκα χοιρινά λουκάνικα.

Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η κατανάλωση κόκκινου κρέατος πάνω από το μέσο όρο, αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου, ενώ κάποιες μελέτες έχουν συνδέσει τη συγκεκριμένη κατανάλωση με πολλούς άλλους καρκίνους. Το 2005 μία μελέτη βρήκε ότι όσοι έτρωγαν τακτικά 160g κόκκινου κρέατος την ημέρα αύξαναν τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου κατά 30%.Μία χρωστική ουσία, που βρίσκεται στο κόκκινο κρέας φαίνεται ότι βλάπτει το DNA των κυττάρων που ευθυγραμμίζει το πεπτικό σύστημα - και η βλάβη του DNA είναι ένα από τα πρώτα σημάδια καρκίνου. Θεωρείται επίσης ότι τα ψητά κρέατα και ορισμένα από τα συντηρητικά, που χρησιμοποιούνται στα επεξεργασμένα αυξάνουν τον κίνδυνο.

Από το tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .