Τετάρτη, Ιουλίου 13

«Η Ευρώπη πρέπει να πάρει αποφάσεις ιστορικής σημασίας»


Την πρόθεσή του να αναλάβει συνεχείς πρωτοβουλίες, προκειμένου να δοθεί μια οριστική και βιώσιμη λύση στο πρόβλημα χρέους της χώρας, προς το συμφέρον της Ελλάδας και της Ευρώπης, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η Ελλάδα από την αρχή υποστήριζε ότι η κρίση χρέους της Ελλάδας είναι ταυτόχρονα και μια
κρίση που πλήττει το ίδιο το ευρώ, μια θέση που ακούγονταν με δυσπιστία στη συντηρητική ευρωπαϊκή πλειοψηφία, αλλά σήμερα, όλο και περισσότεροι κατανοούν, έστω και με καθυστέρηση, ότι το πρόβλημα είναι ευρύτερο.

Επίσης ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε, εξαρχής, πει ότι χρειάζεται μια συνολική ευρωπαϊκή λύση, θέτοντας ως πρώτο θέμα τη διαχείριση του χρέους, δεύτερο την ανάγκη εξυγίανσης και της συμμετοχής του τραπεζικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος στην επίλυση της κρίσης και τρίτο να υπάρξει ένα ευρύτατο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανάπτυξης.

Υπενθύμισε επίσης ότι είχε προτείνει την έκδοση ευρωομολόγων, θέση την οποία υιοθέτησε το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, αλλά και το φόρο «Τόμπιν» επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών.
www.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .