Δευτέρα, Οκτωβρίου 17

Να αφήσουν τα πυροτεχνήματα τα πονηρά παπαδαριά και να πληρώσουν φόρους...

Επιστολή με νόημα έστειλε στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, στην οποία απευθύνει έκκληση για την Ελλάδα.

Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρεται στις δύσκολες ώρες που περνά η χώρα λόγω της οικονομικής κρίσης και εκφράζει
την αντίθεση της Εκκλησίας σε κάθε είδους πτώχευση και χρεοκοπία.

«Απέναντι στην οικονομική κρίση η Εκκλησία μας δεν μπορεί να ανεχθεί καμία είδους πτώχευση, πρωτίστως όμως δεν συγχωρεί την πτώχευση των αξιών, δεν μπορεί να αποδεχθεί καμία είδους χρεοκοπία, πρωτίστως όμως δεν μπορεί να εθελοτυφλεί στη χρεοκοπία της ανθρώπινης αξιοπρέπειας», αναφέρεται στην επιστολή.

Στην επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος και ο αρχιγραμματέας επίσκοπος Διαυλείας, κ. Γαβριήλ, τονίζεται ακόμη ότι αιτίες της κρίσης είναι μεταξύ των άλλων η διάβρωση της οικογένειας, ο καταναλωτισμός και τα ατομικά δικαιώματα μέχρι τον οικονομικό φιλελευθερισμό και την εισοδηματική ανισότητα.

«Ο ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός που συνέβαλε τα μέγιστα στην ευρωπαϊκή πορεία», αναφέρει ο Αρχιεπίσκοπος και συνεχίζει λέγοντας ότι οι Έλληνες σήμερα θυσιάζονται, αμφισβητείται η ιστορία τους.

Μάλιστα, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτηρίζει ως «σκάνδαλο» ότι «οι Ευρωπαίοι ηγέτες να μη λαμβάνουν υπόψη τους τις κραυγές των απλών πολιτών και να απειλούνται οι ίδιοι οι πολίτες της Ευρώπης ως αναλώσιμα προϊόντα».









Photobucket
ΠΟΝΤΙΚΟΠΑΓΙΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .